Sejur in orasul cu parfum de epoca- Viena

 Ora 7,30. Din baie se aud niste triluri de cintezoi, pitigoi, ceva de genul, dar mai baritonal, "Taxi du-ma unde vrei". Ma bufneste rasul. Unde sa te duca? La birou si nici macar nu mergi cu taxi ci cu masina ta personala. Am baut cafeluta pe fuga, pregatiti pentru inca o noua zi de munca, ne instalam comod in masina sa pornim fiecare spre serviciul lui. Ca in fiecare dimineata, pornesc radioul din masina si ce-mi aud urechile: "Taxi du-ma unde vrei", iar sotul incearca sa i se alature lui What's up incercand sa faca un duet. Nu-i a buna mi-am zis, i-a venit dor de duca. Ajunsa la birou, cu pofta de munca sau nu, cert este ca si eu incepusem sa fredonez in gand aceeasi melodie. Si cum ideile inteligente vin din te miri ce, asa mi-a venit si mie in secunda doi.(scuzati lipsa de modestie) Tot se aporopie sarbatorile pascale care pica exact de 1 Mai, cred ca ne-ar prinde bine un sejur de cateva zile sa ne reincarcam bateriile. Pana la concediul care e programat tocmai la sfarsitul lunii august, mai e mult si bine. Nu de alta dar daca sotului tot i-a venit de duca, sa nu ma trezesc cumva ca in bancul ala...

  " -Iubito, , vreau sa-mi petrec acest concediu ca acum 20 ani.

     -Dar noi suntem casatoriti numai de 19 ani!
     - Exact ! " 
  Pornesc calculatorul, si cine mi-ar putea oferi cele mai bune informatii decat prietenul Google, asa ca incep a cauta oferte vacanta. Dupa ce mi-am aruncat ochii peste cam tot ce mi-a oferit prietenul Google, CND Turism, mi-a atras atentia si m-a convins ca e cea mai buna alegere.
                                               

Gaseai cam tot ce doresti : destinatii vacanta, circuite cu autocarul, circuite cu avionul, printre care gasesc si oferte sejur, ceea ce ma interesa in mod deosebit. Sunt atatea oferte, incat, daca as putea le-as alege pe toate. Sa dau cu banul ? Nu. Mereu ne-am dorit sa ajungem candva la Viena, orasul cu parfum de epoca, orasul romantic al muzicii clasice, valsului, acolo unde s-au asternut pe portativ "Dunarea albastra " , "Vals imperial ", Povesti din padurea vieneza", orasul culturii. Si iata ca universul, What's up dar mai ales CND Turism, au conspirat si am gasit cea mai buna oferta .

  Program 5 nopti,plecari din Bucuresti,transport cu avionul. 
   -Tariful care include bilet de avion Bucuresti - Viena- Bucuresti, Compania Austrian Airlines;
   -cazare 5 nopti cu mic dejun bufet la hotel Star Inn Schonbrunn 3* superior Viena sau similar; 
   - tur oras Viena cu ghid local in limba romana;
   -excursie la Bratislava;
   -tururi pietonale cu insotitorul de grup; 
   - transferuri aeroport-hotel-aeroport;
    -insotitor de grup;
    Tot pe site am gasit programul detaliat pe zile, care cuprinde cam tot ce ti-ai dori sa vezi. Sa incep cu:
    - Opera din Viena ( doar suntem niste melomani, nu ? )una dintre cele mai importante case de opera din lume, cu una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume, "Filarmonica din Viena".
                                             

  -Palatul Schonbrunn, o adevarata bijuterie in stil baroc, fosta resedinta imperiala de vara. Se poate vizita Gradina Zoologica Imperiala, cea mai veche gradina zoologica din lume, unde animale rare precum ursuletii Panda, puii de elefant sunt punctul de atractie pentru mai bine de 2 milioane de vizitatori anual.
                                   

 - Palatul Belvedere, unde se gaseste cea mai mare colectie a pictorului Gustav Klimt.                                     

  -In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza, centrul istoric si faleza Dunarii.
 -Punctul culminant al acestei excursii este vizita la Abatia Melk, considerat a fi "Leaganul Austriei" si "Perla Barocului", unde se afla una dintre cele mai mari, mai vechi si mai frumoase biblioteci din lume.
                                                 
 -Nu va lipsi nici o croaziera pe Dunare care ne va purta spre Krems printr-un peisaj romantic plin de istorie si de legende.
    Acestea sunt doar cateva din obiectivele turistice pe care le vom vizita. Gurmanda din mine, nu poate sa nu se gandeasca la vestitul snitel vienez sau la carnatii vienezi alaturi de o bere Kaiser, la strudelul cu mere sau la o inghetata. Adjudecat, Viena. 
    Deseara, cand vom lua cina ii voi "fredona"  eu oferta pe care am gasit-o si sigur ii va placea mult mai mult. S-ar putea sa pastrez linia melodica.



                                    Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.
  



Etichete: , , , , , , ,