"Areeba areeba, undalay undalay " - inapoi in copilarie


                                                                 

            "Areeba areeba, undalay undalay "..... Va mai aduceti aminte de cel mai rapid soricel din intregul Mexic si nu numai ? De Speedy Gonzales cu imensul lui sombrero galben , pantaloni si tricou alb si esarfa rosie ? El era preferatul meu, era vedeta printre soareci, era cel mai rapid soricel, foarte abil incat mereu scapa din ghearele pisicilor si din cele mai dificile situatii.

                                                                           

     Cam asa se desfasura copilaria mea ori de cate ori trebuia sa ajung rapid undeva. Nu de putine ori mama ma trimitea la magazinul din colt sa cumpar ceva, bateam nerabdatoare din picior langa ea, infascam plasuta si banii si porneam in strigatele bine cunoscute ale lui Speedy " Areeba areeba, undalay undala "si la fel de repede ma si intorceam. Desenele animate pe care le vizionam in copilarie, multi dintre voi nici nu ati auzit probabil de ele : Miaunel si Balanel, Lolek si Bolek,Mihaela. De obicei aceastea le prezenta televiunea publica, singura de fapt, cate 10-15 minute in fiecare seara iar dumineca dupa amiaza, aveam parte de un adevarat "rasfat "cred ca 30 - 40 de minute vizionam Speedy Gonzales, Tom si Jerry, Ciocanitoarea Woody, Bugs Bunny, Aventuri in epoca de piatra .... 

    Ma regaseam de asemenea in "Aventuri in epoca de piatra", gaseam asemanari si deosebiri intre familia Flinstone si familia mea.

     Si azi ma motivez de multe ori cand sunt in criza de timp, incercand sa prind viteza lui Speedy sau daca nu reusesc eu, apelez la fiul meu care are aceeasi rapiditate, strigandu-l de multe ori "Speedy Gonzales ". 

      Gratie distribuitorilor de filme si animatii, azi,  avem sansa sa vizionam filme de lung metrj, iar unul dintre cei mai mari astfel de distribuitori in Romania, este  Empire Film care a luat fiinta in anul 2007, avad ca activitati de baza productia audio-video, post-productie cinematografica si servicii de authoring pentru formatele DVD, Blu-Ray, Blu-Ray 3D,  iar din 2012 a inceput colaborarea cu Sony Pictures Home Enterteinment. Empire Film distribuie titluri independente, filme clasice, de animatie, comedii romantice sau drame, thrillere, filme care isi merita locul in orice colectie DVD sau Blu_Ray.

       Am fost fascinata cand am vizionat pe DVD Sta sa ploua cu chiftele 

 

sau Stuart Little si le voi revedea cu placere. 

                                                             


   Fiecare pastram in noi sufletul de copil, iar filmul de animatie va fi gustat la orice varsta.

                                    Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2016.

      

Etichete: , , , ,