Magiunul de prune Topoloveni - mult e dulce si gustos dar si sanatos

                 Ora 7 dumineca dimineata . Telefonul suna in disperare . Nu , nu e alarma . Il iau de pe noptiera , un apel de la Oltita . Oltita , e una dintre cele mai bune prietene , care s-a stabilit in Germania cu cativa ani in urma .Mai exact , locuieste la Koblenz , un orasel cu cca. 100.000 locuitori ( peste )situat in landul Renania _Palatinat. Raspund destul de somnoroasa : 

  - Buna dimineata , nu mai ai somn ? 

  - Buna . Ba da , somn am ,dar nu mai am rabdare sa ajungi la mine si sa-mi aduci bunatati romanesti , bunatati de acasa.  Stii tu , in mod special Magiunul de prune Topoloveni , ala autentic .

     Discutia noastra a mai durat cateva minute bune , timp in care mi-a reamintit de cateva ori sa nu uit sa ii duc ceea ce m-a rugat . De fiecare data cand merg la ea , ii duc bunatati romanesti , cum ii place ei sa spuna , iar fara Magiunul de prune Topoloveni , nici nu incape indoiala sa plec . Peste putin timp urmeaza sa o vizitez  . Dar cum as putea uita asa ceva cand stiu ca e gustul care o transpune in timp , in copilarie , ca e gustul inconfundabil al magiunului traditional romanesc , iar acolo nu are prea multe ocazii de a se simti ca la mama acasa , ca ii aduc Romania mai aproape ,  ca e un dulce sanatos si are nevoie deaorece are si o predispozitie la diabet , iar acest magiun produs de Sonimpex Topoloveni , singurul producator romanesc de conserve de fructe si legume fara zahar, gluten, conservanti sau aditivi , este exact dulcele de care are nevoie . 

         Hmmm ... si daca tot m-am trezit setata pe magiun , hai sa ma rafat cu un festin culinar autentic la micul dejun .

         Si cum sa nu te cucereasca de la prima vedere , ianinte de a-l gusta , prin modul de prezentare , cu panglicuta tricolora la gat si dintr-o data te incearca emotia si simti ca esti mandru ca esti roman . Iti atrage atentia eticheta pe care scrie 100 % natural fara adaus de zahar , fara conservanti , fara aditivi alimentari , fara E-uri . 

        Metoda traditionala de preparare , veche de peste 100 de ani , preparat in cazane cu pereti dubli la temperatura de max. 68 grade Celsius , timp de 12-14 ore . 

           Incepi si citesti apoi valorile nutritionale si te bucuri ca printre altele , indicele glicemic este scazut de 39 , ca valoarea energetica este de 214 kcal/100 iar beneficiile multiple pe care le are asupra sanatatii  ( previne aparitia diabetului de tip 2 , a aterosclerozei , bolilor cardio-vasculare , a unor tipuri de cancer, bolilor Parkinson si Alzheimer , cu beneficii aspura oaselor , dintilor , sistemului imunitar , sistemului nervos , stimuleaza detoxifierea , ridica imunitatea ) te face sa crezi ca ai descoperit panaceul universal dulce si gustos. Si cum sa nu te mandresti cu el cand afli ca a obtinut atatea medalii si cerificari de calitate :

      - Prima certificare de Indicatie Geografica Protejata , acordata unui produs traditional romanesc , plasandu-l in categoria premium a dulceturilor din fructe

  -  Multiplu premiat "Superior Taste Award " de catre Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles , Ambassador of the "Romanian Traditional Taste " primind doua din maxim 3 stele de aur , ceea ce inseamna ca are un gust remarcabil 

  - Cod Operator Nato , Certificat Kosher sau certificat HALAL

  - Este furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei .

 Cum sa nu te mandresti privind harta , si vezi drumul impresionant al Magiunului de Topoloveni

        Cu greu te incumeti sa deschizi borcanul , datorita felului impecabil in care este prezentat iar daca ai facut-o , prima data te invaluie aroma de prune coapte si te ademeneste sa nu mai amai momentul ci sa iti rasfeti papilele gustative, sa simti curucubeul gustului pe cerul gurii , un echilibru perfect intre dulce - acrisor , parfumat , dandu-i savoarea si gustul inconfundabil al magiunului pastrat de 100 de ani in aceasta reteta .  Si cum i-ar sta mai bine , magiunului de prune autentic la micul dejun ,decat pe un servet traditional , alaturi de un pahar cu lapte si cu biscuiti sau paine si unt . Eu am ales biscuitii azi , asta -i pofta ce-am poftit . 

                                              

           Aroma deosebita , consistenta cremoasa si fina ,ceea ce il face usor tartinabil si poate fi folosit in diverse deserturi incepand cu clatitele , gogosi si foarte multe retete de prajituri pe care cred ca marea majoritate le stim  si intr-o postare viitoare voi incerca sa prepar si un desert cu acest magiun. 

          Il recomand cu mare drag , veti fi incantati sa redescoperiti gustul magiunului ca cel facut de bunica , iar daca doriti sa il achizitionati il gasiti in magazinul online dar se poate cumpara si din cele doua magazine proprii din Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2, Bucuresti si din Bd. Carol I, nr 57, Sector 2, Bucuresti sau din magazinele partenere din tara . Din punctul meu de vedere , cel mai avantajos este sa faceti comanda online .

       Pe langa acest magiun , veti gasi si multe alte bunatati romanesti , toate preparate sanatos si deosebit de gustoase . 

      Mult e dulce si gustos dar si sanatos - Magiunul de prune Topoloveni , de-ti vine sa-i dedici o poezie .

               

Etichete: , , , ,